Sectors econòmics estratègics d'Andorra

A la categoria sectors econòmics i estratègics d'Andorra trobaràs informació detallada sobre els principals sectors econòmics en els que el Principat Andorra està enfocant els seus esforços de desenvolupament i creixement.

Des del comerç i els petits productors fins a la innovació tecnològica, passant per la salut, l'educació, l'esport d'elit i altres professionals liberals; en aquesta categoria cobrim els sectors més importants i amb més potencial de creixement al país.

Els nostres articles ofereixen una visió completa del panorama actual i de les perspectives futures de cadascun d'aquests sectors, incloent-hi les oportunitats d'inversió i les tendències més recents. També compartim notícies d'actualitat relacionades amb cada sector, des de noves regulacions i lleis fins a avenços tecnològics i tendències de consum.

Si esteu interessats en explorar les oportunitats d'inversió i negoci dels sectors econòmics estratègics d'Andorra, aquesta categoria és per a tu!


llei economia digital andorra

La nova llei d'economia digital afavoreix l'entrada d'emprenedors a Andorra

Aquestes regulacions fan que Andorra s'adapti als nous models d'innovació i de transformació digital, sigui més competitiva en l'àmbit internacional i, per tant, més atractiva pels emprenedors.

cultiu cannabis andorra

El cànnabis, un cultiu amb futur

Andorra porta estudiant des de fa uns anys el seu potencial per cultivar cànnabis com una manera de diversificar el sector agrari i la seva economia. El projecte sobre el cultiu de cànnabis per a ús terapèutic estarà enllestit a finals d’aquest 2022.

Prevenció contra blanqueig capitals andorra

Andorra, el país amb menys risc del món en blanqueig de capitals

Segons l'informe anual publicat per l'Institut de Governança de Basilea, Andorra és el país amb menys risc del món de blanqueig de capitals, situant-se al capdavant dels 110 països analitzats a partir de 17 indicadors considerats clau per poder contribuir a un increment del risc del blanqueig de diners i del finançament del terrorisme.

esports electronics andorra

Els eSports, un sector estratègic per Andorra

Els esports electrònics estan vivint el seu millor moment en termes de notorietat, inversió i seguidors. En aquest escenari, Andorra es presenta com un indret excel·lent per aquest tipus de negoci, amb una molt bona connectivitat d’Internet i un marc fiscal atractiu.

Blockchain, un valor afegit per Andorra

Blockchain, un valor afegit per Andorra

El Blockchain és ja un factor clau en l'economia mundial i Andorra no s'ha volgut quedar enrere en aquest avenç tecnològic que pot aportar molt valor afegit al país. És en aquest sentit que ...

El creixement econòmic d'Andorra

El creixement econòmic d'Andorra

Durant el segon trimestre d'aquest 2019, l'economia andorrana ha crescut un 2,3%, per sobre dels índexs de creixement registrats a França i a Europa, i en els mateixos termes que l'economia espanyola. Els resultats globals en positiu es deriven del fort dinamisme del sector serveis, pilar econòmic del país, el qual, segons les dades oficials, representa el 80% del valor de PIB.

Vaixells internacionals tripulats per andorrans

Andorra navega cap a la fi de les restriccions legals del sector nàutic

El Govern andorrà ha acabat amb l’obligatorietat de tripular exclusivament vaixells amb matrícula i bandera andorrana, alliberant el llard i costós procés d’haver de matricular primer la nau al Principat

La indústria cinematogràfica a Andorra

La indústria cinematogràfica a Andorra, un projecte de futur

El sector del cinema al Principat d’Andorra ha crescut en els últims anys, permetent, entre altres, presentar el país a l’exterior com una localització idònia per a projectes audiovisuals.

avantatges fiscals a andorra

Els avantatges fiscals d’Andorra, un atractiu per a esportistes d’elit i ara també per a youtubers

Els convenis signats per evitar la doble imposició (CDI) fiscal, l’establiment d’un IRPF de tipus únic al 10% i l’IGI (l’equivalent a l’IVA o al TVA) més baix d’Europa, són els principals motius que es tenen en compte per instal·lar-se a Andorra.

impostos loteria a andorra

Què fer si et toca la loteria de Nadal a Andorra?

Si el guanyador és resident fiscal a Andorra, amb l'entrada en vigor del Conveni per evitar la doble imposició de rendes entre el Principat i Espanya, el premiat ja no és gravat a Espanya i la potestat tributària es trasllada al Principat d'Andorra.

x