Vaixells internacionals tripulats per andorrans

Andorra navega cap a la fi de les restriccions legals del sector nàutic

Des de l’1 de juliol de 2019 les persones de nacionalitat andorrana o residents al país amb un carnet nàutic emès a Andorra poden tripular vaixells que no hagin estat matriculats al Principat, siguin privats o de lloguer. A través d’un decret llei, el Govern ha acabat amb l’obligatorietat de tripular exclusivament vaixells amb matrícula i bandera d’Andorra.

La notícia ha estat molt ben rebuda entre els tripulants d’embarcacions marítimes que veien limitades les seves pràctiques nàutiques. Anteriorment, no podien llogar naus ni tripular-ne de tercers si no estaven registrades a Andorra, encara que disposessin de la llicència per aquest tipus d’embarcacions. Fins a aquest juliol, tota nau tripulada amb un carnet marí emès a Andorra, s’havia de matricular primer al Principat, un procés amb cost econòmic i no immediat.

Tot i l’avantatge que s’ha generat amb la variació de la llei que regula el sector, encara existeixen altres restriccions com la prohibició que un vaixell amb matrícula i bandera d’Andorra estigui vuit mesos seguits en aigües internacionals.

Si t’interessa el món nàutic i tens més dubtes legislatius al respecte o bé vols tramitar documentació per presentar a les institucions o els organismes corresponents, Integral Serveis 21 t’ofereix el suport necessari.


x