Viure a Andorra

Viure a Andorra és fàcil si saps com

Què significa viure a Andorra? Quins avantatges i deures comporta? Com funcionen les cotitzacions, la jubilació o els impostos? Aquestes i altres inquietuds, són qüestions que planen la ment de qualsevol de nosaltres que es plantegi un traslladat de la seva residencia habitual a un nou país, com és el Principat d’Andorra, junt amb la seva família, bens o immobles.

A IS21 Integral Servis, no tan sols trobaràs resposta a totes aquestes preocupacions, sinó que t’acompanyarem en tot el procés perquè només t’hagis de preocupar del que realment importa: el motiu per el que has decidit venir a viure a Andorra.

Gestionem la teva tranquil·litat perquè puguis venir a viure a Andorra sense haver de perdre temps en tramitacions, temes fiscals, dubtes administratius ni en despeses innecessàries.

Sigui quin sigui el motiu, una nova feina prometedora, avantatges fiscals que millorin les teves finances o a la recerca d’un canvi d’aires per una millor qualitat de vida, IS21 és la parada obligatòria que aportarà sentit al canvi de residencia i garantirà el final desitjat.

A continuació t’oferim un recull d’articles relatius a novetats que afecten diferents aspectes de l’economia del Principat i de la manera com es viu a Andorra.


Blockchain, un valor afegit per Andorra

Blockchain, un valor afegit per Andorra

El Blockchain és ja un factor clau en l'economia mundial i Andorra no s'ha volgut quedar enrere en aquest avenç tecnològic que pot aportar molt valor afegit al país. És en aquest sentit que ...

10 raons per instal·lar-se a Andorra després de la jubilació

10 raons per instal·lar-se a Andorra després de la jubilació

Arriba el moment de la jubilació. Es tanca una etapa d’esforç i treball de molts anys i us trobeu davant una perspectiva desconeguda que també suposa un repte, perquè implica un canvi de vida de 360 graus. Entre moltes de les decisions que haureu de prendre hi ha la del lloc on us establireu per gaudir de la vostra jubilació.

Importar un vehicle a Andorra

Importar un vehicle a Andorra

A Andorra es matriculen entre 2.500 i 3.000 vehicles cada any, dels quals, prop del 10% correspon a re-matriculacions de vehicles importats. Darrere d'aquest percentatge s'hi troben els casos de nous residents que venen a Andorra a treballar i a viure i que, habitualment, arriben al Principat amb el seu vehicle matriculat en origen.

Andorra, més a prop

Andorra, més a prop

Andorra està d’enhorabona. Últimament hem rebut bones notícies referents a les comunicacions del país amb la resta del món. En una recent visita al president de l’Estat Espanyol, el Cap de Govern, Antoni Martí, ha obtingut el compromís de l’executiu d’incorporar el sistema d’aterratge a través de GPS a l’aeroport d’Andorra- La Seu. Aquesta tecnologia d’última generació, permet als avions aterrar i enlairar-se en condicions climatològiques adverses, amb tota seguretat. Es preveu que aquest equipament tècnic entri en funcionament durant la primavera del 2019, data que coincideix amb la que treballa el departament d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.

IMMIGRACIÓ A ANDORRA: ANDORRA PERMET LA RESIDÈNCIA AL PAÍS

IMMIGRACIÓ A ANDORRA: ANDORRA PERMET LA RESIDÈNCIA AL PAÍS

Andorra segueix apostant per la inversió estrangera i per l'arribada de nous residents, és a dir, continua potenciant la immigració de nous residents.

ANDORRA, DESTÍ ATRACTIU PER A LA JUBILACIÓ

ANDORRA, DESTÍ ATRACTIU PER A LA JUBILACIÓ

El Principat d’Andorra és, sense cap mena de dubte, un emplaçament atractiu per viure-hi. Un alt nivell de serveis, sumats a un entorn natural idíl·lic, una bona qualitat de vida i una baixa fiscalitat, fan del país pirenaic un gran pol d’atracció per a moltes persones.

TREBALLAR A ANDORRA: QUOTES D’IMMIGRACIÓ

TREBALLAR A ANDORRA: QUOTES D’IMMIGRACIÓ

Segons les últimes estadístiques del Departament d’Immigració del govern andorrà, fins el passat mes de juny hi havia al Principat d’Andorra un total de 42.169 immigrants: 21.343 homes i 20.826 dones.

Cotització de rendes i salari en espècie a Andorra

Com s’han de cotitzar les rendes o salari en espècie a Andorra?

Totes aquelles remuneracions que un treballador no percep en forma de diners són considerades rendes o retribucions en espècie. Però què passa a l'hora de tributar? Hi ha l’obligació de cotitzar a la CASS? Hi ha excepcions? Troba la resposta a aquestes i altres qüestions en aquest article.

Funcionament cotitzacions Seguretat Social Andorra

Com funcionen les cotitzacions de la Seguretat Social d’Andorra?

Per gaudir dels avantatges d’un sistema de Seguretat Social, tot país requereix a treballadors i empresaris una cotització que serveixi per fer front a pensions de jubilació, baixes laborals per malaltia o a prestacions per desocupació entre d’altres. T’expliquem tot el que cal saber en aquest article.