La indústria cinematogràfica a Andorra

La indústria cinematogràfica a Andorra, un projecte de futur

El sector del cinema al Principat d’Andorra ha crescut en els últims anys, permetent, entre altres, presentar el país a l’exterior com una localització idònia per a projectes audiovisuals. El Govern, conscient de la repercussió mediàtica d’aquestes produccions, ha aprovat una convocatòria per optar a una subvenció de 100.000 euros, import que s’atorgarà íntegrament a un únic projecte cinematogràfic.

Els interessats en la subvenció tenen fins al 5 de juliol del 2019 per presentar les propostes que poden ser en format de llargmetratge d’animació, documental o ficció. Els requisits bàsics per acollir-se a l’ajuda, així com la documentació a aportar, es poden consultar al Butlletí Oficial del Govern d’Andorra. Entre els criteris es tindrà en compte que la totalitat o part del rodatge tingui lloc a Andorra i que un percentatge de l’equip artístic i tècnic sigui nacional.

Aquesta partida de 100.000 euros correspon al 23% del total del pressupost d’ajudes a projectes culturals del 2019, el qual és de 439.000 euros. Aquest tipus d’ajudes públiques al teixit empresarial permeten mantenir i augmentar la competitivitat, i encarar amb èxit els reptes professionals dels andorrans i residents. Des d’IS21 celebrem que el Govern faci costat als emprenedors, especialment quan es tracta de projectes innovadors que contribueixen a diversificar l’economia del país.

Foto: Comú Escaldes Engordany


x