Blockchain, un valor afegit per Andorra

Blockchain, un valor afegit per Andorra

El blockchain és ja un factor clau en l'economia mundial i Andorra no s'ha volgut quedar enrere en aquest avenç tecnològic que pot aportar molt valor afegit al país. És en aquest sentit que el Govern està treballant en un marc legislatiu i jurídic que reguli aquesta tecnologia i faci d'Andorra un atractiu per a inversors interessats en aquest camp. I és que el món dels negocis està cada vegada més pendent de la tecnologia blockchain, ja que es considera que constitueix el futur de les transaccions i la forma de fer negocis.

Què aporta el blockchain?

Per entendre la importància d'aquesta nova tecnologia en l’economia mundial cal comprendre el funcionament d'aquesta. El blockchain elimina els intermediaris en les transaccions digitals (com els bancs, per exemple) fent que siguin els usuaris els que controlen el procés. El blockchain ens permet emmagatzemar informació que mai es podrà perdre, modificar o eliminar, garantint així la transparència i la seguretat de la transacció, i evitant el frau. Aquesta tecnologia es basa en el principi de la veritat per consens, ja que la xarxa d'usuaris no necessita una entitat tercera que centralitzi i validi la informació, sinó que es converteix ella mateixa en font de confiança.Economia Blockchain

Un nou marc legislatiu pel blockchain a Andorra

Existeixen blockchains privats, públics i híbrids, i es poden aplicar a camps molt diversos com la sanitat, l'habitatge, les assegurances, l'energia, les ONG, l'automoció, els micropagaments, la logística o la gestió de drets d'autor, entre altres. És una tecnologia que obre la porta a infinites possibilitats i que el Govern vol aprofitar creant una nova legislació amb l'objectiu d’establir una seguretat jurídica estable que permeti als inversors operar a Andorra i des d'Andorra.


x