cultiu cannabis andorra

El cànnabis, un cultiu amb futur

El projecte sobre el cultiu de cànnabis per a ús terapèutic estarà enllestit a finals d’aquest 2022, segons ha assegurat la ministra de Medi Ambient i Agricultura del Govern d’Andorra, Sílvia Calvó, que ha comparegut en roda de premsa per anunciar l’adjudicació de l’assessorament en el redactat del text legal que ha de regular aquesta activitat i que ha recaigut al bufet Roca Junyent.

Amb aquesta adjudicació, tal com confirma l’executiu en un comunicat, se segueix l’estratègia definida pel Govern en el full de ruta (Horitzó23) per facilitar la inversió privada en la indústria del cànnabis utilitzat en cosmètica i en farmàcia.

Andorra porta estudiant des de fa uns anys el seu potencial per cultivar cànnabis com una manera de diversificar el sector agrari i la seva economia.

Les conclusions de l'estudi realitzat per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya), que treballa des de fa més de deu anys en diversos projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb el potencial científic i tecnològic de l’ús terapèutic del cànnabis, apunten que hi hauria oportunitats per al Principat en l'àmbit de la recerca agrigenòmica i en el cultiu i extracció de compostos per a la indústria farmacèutica: “El cànnabis pot ser un cultiu clau per a l’economia, i creiem que a Andorra es donen les condicions necessàries per produir-ne de qualitat i perquè pugui ser rendible”, ha afirmat Josep Usall, actual director general de l’IRTA.

Una oportunitat de creixement econòmic internacional per Andorra

Per al país, la indústria del cànnabis medicinal pot comportar un gran creixement internacional, ja que ofereix als països que hi aposten oportunitats que permeten desenvolupar un sector d’alt valor afegit i contribuir a la diversificació de l’economia del seu territori.

Regne Unit i Portugal, on l'ús del cànnabis va ser despenalitzat per al consum terapèutic el 2003 i 2001 respectivament, van ser dos dels països pioners en aquest sector. De fet, en aquests Estats així com en altres països europeus, on la marihuana medicinal està legalitzada, com Dinamarca o República Txeca, ja hi ha multinacionals farmacèutiques que generen centenars de milers d'euros a l'any amb la venda de fàrmacs realitzats amb derivats del cànnabis. Un exemple és la geganta GW Pharmaceuticals amb llicència exclusiva al Regne Unit per fabricar aquests medicaments.

Si estàs interessat en aquest sector i en vols conèixer més informació, a IS21 donarem resposta als teus dubtes i t’assessorarem en el teu futur projecte empresarial.


x