Residència a Andorra

Dos permisos per residir a Andorra

El primer pas perquè una persona estrangera pugui establir la seva residència a Andorra i beneficiar-se dels avantatges fiscals del Principat és l’obtenció del permís per part de l’administració.

El govern andorrà contempla dues opcions per tal que una persona estrangera pugui establir de forma legal la seva residència a Andorra: la residència activa, és a dir, la persona adquireix el permís de residència per treballar desenvolupant una activitat professional al país; i la residència passiva que et permet residir al Principat a través d’una de les modalitats de permís de residència sense treball.

Requisits per obtenir la residència a Andorra

Els permisos estan regulats per llei amb l’objectiu de controlar, promoure, reactivar i diversificar tant l’economia del país, com els diferents sectors en funció de les singularitats del mateix país i de cada sector econòmic.

Un dels permisos que més ha canviat en els darrers temps arran de la Ley 10/2012 de Inversión Extranjera és, precisament, el permís de residència passiu o fiscal.

Si estàs pensant a venir a viure, treballar, jubilar-te, invertir o crear una empresa a Andorra, a IS21 trobaràs un seguit d’articles actualitzats que pensem poden ser del teu interès i tot un equip professional darrere per gestionar i tirar endavant qualsevol projecte d’inversió estrangera a Andorra.


baixa fiscalitat andorra

Andorra, el segon país amb la pressió fiscal més baixa de la zona euro

Andorra juga amb molt d’avantatge, especialment amb relació als països de més proximitat, amb els quals té relacions econòmiques i dels quals provenen les principals inversions. Les figures impositives principals tenen els tipus més baixos d’Europa i aquest fet converteix el Principat en el país on menys pressió fiscal pateixen els ciutadans i les empreses.

aconseguir permis residencia sense treball andorra

Viure a Andorra: Com aconseguir el permís de residència sense treball

El Principat d’Andorra presenta unes condicions socioeconòmiques molt interessants pels estrangers que cerquen un nou indret on establir la seva residència, a través de 4 modalitats d’autoritzacions de residència sense dret a treball.

250 permis residencia treball andorra compte propi

Andorra autoritza 250 permisos de residència i treball per compte propi

Amb l’objectiu de seguir fomentant la inversió estrangera, el govern andorrà ha aprovat una nova quota d’autoritzacions d’immigració de residència i treball per compte propi.

treballadors andorra

Condicions per ser assalariat a Andorra

Més enllà de la popular figura del treballador que tots coneixem, es considera també assalariat el soci que presta un servei o realitza una obra per compte de la societat de la qual és soci, a canvi d’un salari sempre que la seva participació no superi certa quantitat.

requisits resident fiscal andorra

Requisits per ser resident fiscal a Andorra

Per tenir la consideració de resident fiscal al Principat d’Andorra, tan les persones físiques com les entitats, han de complir i poder demostrar una sèrie de requisits que es resumeixen en 4 punts.

Requisits permís residència actiu a Andorra

Com aconseguir el permís de residència actiu a Andorra?

El govern d’Andorra ofereix dues modalitats perquè una persona estrangera pugui establir la seva residència a Andorra de manera legal: El permís de residencia activa i el permís de residencia passiva o fiscal. En qualsevol cas s'haurà de complir a més amb els següents requisits.

250 permisos residència treball Andorra compte propi

Andorra aprova 250 noves autoritzacions de residència i treball per compte propi

Tot i les preferències existents per tenir dret a una autorització de residència i treball per compte propi a Andorra, cal tenir present la prioritat cronològica de la sol·licitud que afecta tant a autoritzacions per a nous autònoms com per a aquelles persones que vulguin renovar la seva autorització.

x