motius viure a Andorra jubilat

10 raons per instal·lar-se a Andorra després de la jubilació

Arriba el moment de la jubilació. Es tanca una etapa d'esforç i treball de molts anys i us trobeu davant d'una perspectiva desconeguda que també suposa un repte, perquè implica un canvi de vida de 360 graus. Entre moltes de les decisions que haureu de prendre hi ha la del lloc on us establireu per gaudir de la vostra jubilació.

Per contribuir a facilitar-vos la resolució d’aquesta qüestió, IS21 us proposa fins a 10 raons per les quals hauríeu de considerar el Principat d’Andorra com a lloc de residència un cop arribada la jubilació.

  1. Per la seva seguretat. Andorra figura entre els cinc països més segurs del món, amb un índex de criminalitat gairebé inexistent.
  2. Per la seva fiscalitat. Un model fiscal amb pressió molt baixa i homologat internacionalment i amb un tipus impositiu de l’IRPF molt baix que no afectarà les retribucions mensuals de la vostra pensió, com passa en països com ara Espanya o França. A nivell fiscal, si teniu pla de pensions, podreu reduir fins a 5.000 euros la base de tributació d’aquest impost.
  3. Pel seu model de benestar que se sustenta, principalment en un sistema sanitari de gran qualitat que situa els serveis de salut del país entre els 10 millors del món.
  4. Per l’esperança de vida que se sitúa en el sisè lloc del rànquing mundial amb una Mitjana de 82,5 anys.
  5. Pel seu entorn natural i patrimonial, en contacte directe amb la natura i amb un ambient que contribueix al desenvolupament d’hàbits de vida saludables.
  6. Per un sector de serveis de qualitat que configura una oferta comercial molt àmplia i diversa, tot en un entorn molt pròxim que facilita l’accés directe a tots aquells béns essencials sense necessitat de desplaçar-se molt.
  7. Per la seva vocació d’acollida i d’inclusió de tots els seus ciutadans. La legislació vigent estableix les base per garantir uns llindars mínims de benestar, amb mesures correctores encaminades a garantir un nivell de vida digne i la cohesió social.
  8. Pel  dinamisme i solidesa de la seva economia, amb uns indicadors estables de creixement que garanteixen un futur estable.
  9. Pel respecte a les seves arrels i als valors que han construït, al llarg dels segles, el país que avui coneixem i que tenen com a principal exponent un patrimoni cultural amb autèntiques joies del romànic per descobrir.
  10. Per la seva proximitat a infraestructures de transport de llarga distància, tot i no disposar d’aeroport, Andorra es troba a 2 hores del de Barcelona i a 3 del de Tolosa.

IS21 us assessorarà i us acompanyarà en la realització de tots aquells tràmits que necessitareu resoldre per fixar la vostra residència al Principat. Benvinguts!


x