inversio estrangera andorra

Augment de la inversió estrangera al Principat d’Andorra

El Principat d’Andorra s’ha convertit en un pol d'atracció per als inversors estrangers que volen operar a nivell internacional amb una tributació homologada i atractiva.

Segons les últimes dades facilitades pel ministeri de Turisme i Comerç d’Andorra, durant l’any 2016 es van sol·licitar 811 autoritzacions d’inversió estrangera al Principat d’Andorra, de les quals se’n van aprovar un total de 778. D’aquestes se’n van acabar formalitzant 627, un 10% més que l’any anterior (571).

L’interès dels inversors estrangers ha anat a l’alça des de l’any 2012, fruit dels canvis introduïts pel govern del Principat d’Andorra per obrir el model econòmic andorrà. Amb l’aprovació de la Llei 10/2012 d’Inversió Estrangera, que ha permès la participació total (100%) de capital estranger en societats andorranes -limitat fins aquell moment al 49%-, han incrementat les sol·licituds d’inversió estrangera a Andorra. En aquests últims quatre anys se n’han registrat un total de 2.873, de les quals 2.687 han estat aprovades i 2.195 formalitzades.

Un creixement exponencial que ha impactat positivament en l’economia del país. L’any 2012, la inversió estrangera a Andorra va generar un impacte econòmic de 6,9 milions d’euros, en canvi, aquest 2016 ha estat de 97,1 milions i representa ja el 3,8% del PIB total.

Sectors claus per a la inversió estrangera

L’objectiu del govern d’Andorra és el d’atraure inversors estrangers en àmbits estratègics com sanitat, educació o investigació, entre d’altres, minimitzant l’impacte en el sector econòmic intern.

Segons les dades del ministeri de Turisme i Comerç d’Andorra, els tres sectors que concentren més pes d’inversió estrangera són: patrimonis (50,4%), prestació de serveis -comptables, advocats, etc.- (21,4%) i comercialització (16,2%).

Pel que fa al perfil d’inversors estrangers, el 51,3% correspon a inversors espanyols i el 17,8% a francesos.

Si estàs interessant en invertir capital a Andorra, el nostre equip d’experts en fiscalitat t’assessorarà sense cap compromís sobre quins són els avantatges d’invertir a Andorra i els tràmits a realitzar. Consulta’ns.

Font: ARA Andorra


x