250 permisos residència treball Andorra compte propi

Andorra aprova 250 noves autoritzacions de residència i treball per compte propi

Amb l’objectiu de seguir fomentant i incentivant la inversió estrangera, el Consell de Ministres d’Andorra ha aprovat una nova quota d'autoritzacions de residència i treball per compte propi.

El nou reglament estableix 250 autoritzacions, repartides en 50 permisos per a professionals liberals i 200 autoritzacions per a altres supòsits de residència i treball per compte propi. Aquesta convocatòria es fa necessària després que s’hagi gairebé esgotat el darrer contingent de quota, aprovat el gener de 2017, que ha atorgat un total de 250 autoritzacions d’immigració i residència.

Els permisos de residència i treball es concediran, tal com detalla el Govern del Principat d’Andorra, seguint un ordre estricte de prioritat cronològica, en funció de la data d’entrada de les sol·licituds. Tot i això, es donarà preferència als ciutadans dels estats que hagin signat i ratificat un conveni amb Andorra, seguidament dels nacionals dels estats membres de la Unió Europea, així com de l’Espai Econòmic Europeu. En última instància, el permís s’adjudicarà als ciutadans de la resta d’estats.

Les persones que vulguin renovar una autorització hauran d’acreditar que han mantingut les mateixes condicions i pressupòsits de fet que van motivar l’atorgament del permís de residència i treball en el seu moment.

En el cas que s’esgoti alguna de les dues modalitats d’autorització, el reglament preveu que es pugui concedir el permís sol·licitat, sempre que no s’hagi esgotat la quota general d’autoritzacions de residència i treball, fixada en 250.

Els professionals d’IS21 són experts en la gestió d’autoritzacions d’immigració a Andorra. Si tens alguna consulta o estàs pensant a tramitar la sol·licitud per aconseguir el permís de residència i treball per compte propi, contacta amb el nostre equip sense cap compromís. Estarem encantats d’atendre’t!


x