Aeroport Andorra Seu Urgell oportunitat negoci

Aeroport Andorra - La Seu d’Urgell: Una oportunitat de negoci per al Principat

Fins fa aproximadament dos anys, les persones que volien visitar Andorra hi arribaven o bé a través de les carreteres andorranes o bé des de l’Aeroport Lleida- Alguaire, a dues hores en cotxe del país. D’altres, fins i tot, procedents de l’Aeroport del Prat, a tres hores per carretera. Durant els últims anys, el Principat d’Andorra ha iniciat un procés per modernitzar la seva xarxa d’infraestructures i les connexions amb l’exterior tenint en compte que la falta de mar, així com la distància amb les principals estacions de tren, les més pròximes són la de Puigcerdà i la de L’Hospitalet a la vessant francesa, evidenciava que el Principat havia de mirar al cel per millorar les seves connexions amb les destinacions potencialment més importants.

D’aquesta manera, a principis del 2015 es va inaugurar l’Aeroport Andorra- La Seu d’Urgell, amb l’objectiu no només d’atraure turisme d’oci, sinó també de facilitar l’arribada d’empresaris amb interessos econòmics al Principat d’Andorra i dinamitzar així l’economia andorrana. Amb aquesta nova infraestructura, situada a només 20 minuts en cotxe del país, Andorra vol potenciar tot el seu atractiu a l’exterior i facilitar la connexió amb altres destinacions espanyoles, però sobretot europees.

Una nova oportunitat per a Andorra

L’Aeroport Andorra- La Seu d’Urgell respon doncs a l’obertura del model econòmic i financer del país, que mira més enllà de les seves pròpies fronteres per atraure inversió estrangera. I és que durant els últims anys, el Principat d’Andorra s’ha convertit en un destí atractiu per a moltes empreses, gràcies a una fiscalitat avantatjosa i unes condicions força competitives, com per exemple la seguretat.

Fins a l’any 2015, l’actual Aeroport Andorra- La Seu d’Urgell funcionava com a aeròdrom privat, però gràcies a l’acord entre els governs andorrà, català i espanyol i l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, el projecte es va reactivar, fins a convertir-se en un aeroport comercial. Segons xifres d’Aeroports de Catalunya, l’any 2016 es van registrar 3.584 operacions, fet que suposava un increment del 66% respecte a l’any anterior, quan va haver-hi 2.156 operacions.

Avui, l’aeroport és un projecte en creixement que té un potencial amplíssim, no només des de l’òptica turística, sinó sobretot des del vessant empresarial per augmentar la inversió estrangera i en conseqüència, diversificar l’economia andorrana. Actualment, l’aeroport no disposa de vols regulars, si bé és cert que durant l’època d’estiu s’ofereixen vols des de Palma de Mallorca i Madrid.

Una infraestructura en desenvolupament

Aquest 2017 ha de ser l’any en què es consolidin les línies comercials regulars des de l’Aeroport Andorra- La Seu a altres ciutats, i viceversa. Segons el ministre d’Ordenament Territorial d’Andorra, Jordi Torres, dues aerolínies foranes estan interessades a operar regularment des de l’Aeroport Andorra- La Seu d’Urgell; una de les rutes que podria entrar en funcionament és Madrid – Andorra La Seu. Paral·lelament, i després de realitzar les operacions amb aproximacions instrumentals (amb GPS), l’aeroport està a l’espera que el govern espanyol confirmi la viabilitat d’aquest sistema, fet que incrementaria l’interès de noves empreses per oferir vols regulars. Justament, durant l’última reunió entre el cap de govern andorrà, Antoni Martí, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest últim es va comprometre a donar un impuls a aquesta infraestructura durant aquest any.

Un nou projecte per al 2018

Paral·lelament, el govern andorrà està construint un heliport que connectarà el país amb els aeroports de Barcelona i Tolosa. Segons fonts de l’executiu, la infraestructura estarà disponible a mitjans de l’any vinent. L’heliport, que també podria connectar amb l’Aeroport d’Andorra- La Seu d’Urgell, se situarà a la localitat d’Encamp.

Si estàs pensant a traslladar la teva empresa o a constituir una societat al Principat d’Andorra i necessites rebre assessorament personalitzat, no dubtis a contactar amb l’equip de fiscals d’IS21.


x