aeroport andorra la seu

Creix l’activitat a l’aeroport Andorra- La Seu

S’estudia la possibilitat d’obrir nous horaris i rutes

L'aeroport d'Andorra-la Seu ha batut xifres rècord pel que fa a passatgers aquest estiu, superant inclús les xifres de la temporada de neu on l'afluència de visitants acostuma a ser més elevada. Amb més de mil passatgers al mes, Aeroports de Catalunya reconeix haver superat les expectatives sobre l'activitat.

L'aeroport Andorra-La Seu també ha fet un balanç positiu dels sis primers mesos de funcionament de la ruta Andorra-Madrid, la qual ha registrat una ocupació mitjana del 52% fins al juny. Això, sumat a les millores programades a l'aeroport i la demanda del sector empresarial, que veu en el model econòmic i financer andorrà una oportunitat de negoci, fan preveure la possibilitat d'augmentar els vols per setmana a la capital espanyola.

Els treballs de millora permetran maximitzar el rendiment de l’aeroport.

Sobre els treballs de millora de l'operativitat de l'aeroport, actualment i fins al desembre, es treballa en les balises de posicionament que permetran allargar l'horari operatiu de la infraestructura a la nit, sobretot a l'hivern, i donar així resposta a les demandes a les companyies aèries que hi operen. Segons ha confirmat recentment el director de l'aeroport Òscar Madrid, les obres segueixen els terminis previstos.

Finalment, en la reunió mantinguda a finals de juliol entre el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot i el president d'Espanya, Pedro Sánchez, també s'ha abordat la possibilitat que hi hagi presència policial puntual a l'aeroport d'Andorra-la Seu per a vols de fora l'espai Schengen.

Una infraestructura clau per al desenvolupament social i econòmic del país.

Continua doncs el procés per modernitzar la xarxa d'infraestructures i les connexions, convertint Andorra en un destí atractiu per a inversors, empreses, nous residents i turistes.


x