cdi andorra paisos baixos corea del sud i belgica

Andorra suma nous països a la llista dels convenis de no doble imposició

El Govern d'Andorra ha signat aquest octubre el Conveni de no doble imposició - CDI amb els Països Baixos i, properament, formalitzarà els ja pactats amb Corea del Sud i Bèlgica. L'acord s'ha oficialitzat entre el ministre de Finances, Ramon Lladós i la seva homòloga dels Països Baixos, Sigrid Kaag, en el marc d'una trobada que ha tingut lloc durant l'Assemblea anual del Fons Monetari Internacional (FMI) que s'ha celebrat a Marràqueix.

Amb aquest darrer tractat, el Principat ja suma 15 convenis internacionals per facilitar la inversió i l'intercanvi econòmic amb altres països i establir mecanismes per evitar que una mateixa renda que obtingui un contribuent estigui gravada per dos o més estats, per un mateix fet generador en períodes idèntics. La mesura, que va posar en marxa el govern andorrà el 2014, també prevé de l'evasió i l'elusió fiscal.

Així, a partir d'ara els Països Baixos venen a afegir-se als avantatges fiscals de França, Espanya, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, Emirats Àrabs Units, Malta, Xipre, San Marino, República Txeca, Croàcia, Mònaco, Islàndia i Hongria.

Els tributs als quals s'apliquen els convenis de la no doble imposició - CDI són tots aquells impostos de naturalesa directa sobre la renda com és l'impost sobre societats, l'impost sobre la renda de les persones físiques, l'impost sobre la renda dels no-residents fiscals i l'impost sobre les plusvàlues en les transmissions patrimonials immobiliàries. Amb tot, per obtenir el màxim rendiment del capital i evitar la doble tributació per un mateix concepte al país d'origen de l'empresa i on es duu a terme l'activitat econòmica, empreses com Integral Serveis 21 t'assessorem i acompanyem en el procés.

Una vegada més, Andorra reafirma el seu compromís a contribuir a l'estabilitat del sistema financer internacional.


x