Residència fiscal

RESIDENTS FISCALS A ANDORRA

Es consideren “residents fiscals en territori andorrà” les persones físiques en les quals es doni qualsevol de les circumstàncies següents:

 1. Que romanguin més de 183 dies, durant l’any natural, en el territori andorrà. Per determinar aquest període en territori andorrà es computen les absències esporàdiques, excepte que l’obligat tributari acrediti la seva residència fiscal en un altre país.
 2. Que tinguin activitats o interessos econòmics el nucli principal o la base dels quals radiqui a Andorra, de manera directa o indirecta.

A més, es presumeix, llevat de prova en contrari, que l’obligat tributari té residència fiscal a Andorra quan, d’acord amb els criteris de l’apartat anterior, sigui resident fiscal a Andorra el cònjuge no separat legalment i els fills menors d’edat.

Es presumeix, llevat de prova en contrari, que l’obligat tributari té residència fiscal a Andorra quan posseeixi un permís de residència concedit per les autoritats andorranes competents.

El domicili fiscal dels obligats tributaris residents fiscals en territori del Principat d’Andorra és el derivat d’aplicar les regles

 • 1.Compte propi
  Disposem d'un equip humà amb experiència i en constant formació, atent a les novetats legislatives i tecnològiques per oferir-li la solució més adequada en tot moment.
 • 2.Passiva
  La professionalitat i implicació d'un equip altament qualificat ens permet oferir un servei compromès amb les necessitats dels clients i de màxim respecte al marc legal vigent.
 • 3.Empresarial
  La nostra relació amb el client que busca invertir a Andorra i es basa en la proximitat i el tracte personalitzat per establir-hi una autèntica relació de confiança.
 • 4.Esportistes
  La nostra relació amb el client que busca invertir a Andorra i es basa en la proximitat i el tracte personalitzat per establir-hi una autèntica relació de confiança.
 • engolasters

  INVERTIR A ANDORRA

  El Principat està immers en un procés d'obertura que permet invertir a Andorra amb 100% del capital estranger...

 • key-951783_1280

  CREACIÓ D'EMPRESES

  Integral Serveis 21 li ofereix suport des de l'inici en la posada en marxa d'un negoci o en la creació d'una empresa.

 • entrepreneur-696966_1920

  PERMISOS DE RESIDÈNCIA

  Obtenir la residència passiva o no lucrativa és una gran oportunitat per establir-se de forma permanent a Andorra.

 • dollar-544956_1920

  ASSESSORIA

  El nostre equip de professionals elabora la seva comptabilitat i els llibres comptables, de manera conjunta amb l'empresa.

 

Contacte

Integral Serveis 21.
C/. Dr. Vilanova 13 esc C 3er,
AD500 Andorra la Vella.

Telèfon: +376 80 33 21
FAX: +376 80 33 22

Formulari